Taggad och klar

image314





Snart snart snart snaaaaaaaart

MATCHDAG
Tina ska komma vilken minut som helst (om hon inte blivit överkörd av en traktor) och strax innan 19.00 ska vi och några hundra andra supportrar samlas i Kungsträdgården för att tillsammans tåga till Råtteland. Flashbackminnen...


Jag har kläddat upp mig nu inför den stora dagen. Het böna;) Akrrrr, garanterat årets egobilder, jag ska försöka skärpa mig. Dagens låt kommer förövrigt
här (och här, men bara för de som redan har sett green street hooligans )


image320








23:25 senare samma dag:

Påväg till Kungsträdgården så träffar jag på en 80årig tant som berömmer min sminkning och undrar vad det står för. När jag förklarar att det är färgerna och loggan som står för det lag jag håller på så predikar hon om att hon gått på konstfack och gillar färger och tycker att jag gjort det väldigt tjusigt. Söt tant *ler*. De flesta ger en bara en blick som säger "jaha... du är en sån"

image318Det är alltid samma känsla när man står med de andra supporterna och sjunger, skriker, vrålar, skrattar. Känslan av lag, lek och busighet. Nu är det inte bara jag utan alla människor går mitt i gatan och klappar på bilar, klättrar på väggar och längs lyktstolpar. Jag var nog den enda som drog SL-kortet men.. jag har ju ett så varför inte??

In mot tunnelbanan var det knökat till andnöd. "Vad fan pressar alla för? Det är en kö till tuben, inte en rockkonsert!" fnös Tina till mig som bara skrattade åt hela grejen.
Rulltrapporna stod stilla och folk bara välde ner. Några människor tog sig ner på kana mellan rulltrapporna också och tassandet lät som spindelben som kontrast till de andras dunkande i plåt till "tjalalallalalala tjalalalallalala heeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyy Djurgården"

Efter sista biten ser jag en polis armbågade sig fram med en kille som antagligen kanat ner istället för att gå. Skallen hade spruckit upp och det var två blodstrimmor ner över ansiktet, ner på den bara överkroppen. Tröjan hade de tagit av och tryckt mot såret och det var väl tur i oturen att dess naturliga färg redan innan var röd.

Tågen var fyllda till bristningsgränsen. Faelle var där och vrålade till slut, efter mycket hoppande och skrikande, men en fruktansvärt hes röst "Haaaa*rkel*aaalå! Haaallå alltså, SPAAAAAAAAAAAAR på rö..*höust*rösten till matchen *krax, harkel*" Vilket fick uppskattande applåder och kommentarer som "Ska du säga"
Precis innan tåget (efter många om och men och banningar) skulle åka så spydde den lilla killen vid ledstången och helt plötsligt var det inte alls så trångt längre. Alla tryckte ihop som mot varandra och väggarna och några killar försökte pressa upp dörrarna som svar på killens slutkörda tjut "Släpp av mig för fan, släpp av mig!!", innan han spydde igen. En stark kille utanför uppfattade situationen och kom fram för att hjälpa till att bända upp med ren armstyrka. När han nästan hade lyckats ser vi en polis ta sats från höger sida och med all kraft tackla bort honom från dörrarna, som stängs och tåget börjar åka.

Påväg upp för trapporna i Råttis (som också står still) kommer ännu en armbågande polis. Han var ännu mer upprörd och tjöt frustrerat åt folk att ta sig ur vägen medan den unga kvinnan han bar på jämrade sig och kved. Klämskador. "Nej för fan killar. Hellre en seg Djurgårdare än en död Djurgårdare. Sluta pressa"

Well.. vi tar resten kort eftersom att det är få männsikor, förutom jag och Tina, som tycker detta är intressant. Vi kommer till matchen. Seg start, mycket ramsor, en massa rökare så ni kan ju tänka mig hur jag lät. I pausen gick jag och hämtade dricka och då försökte en fimaboy från DFG ragga lite på mig. Ok.. han var snygg på ett sånt där farligt sätt, men själva livsstilen tyder på ganska låg intelligens, vilket gör honom helt ointressant. Matchen fortsätter. Djurgården gör mål medan Tina sitter på golvet och dricker sin cola, så hon missar det. Alla hoppar runt och kramar alla vilket får mig att spilla ut halva drickan över bysten och Tina, och sen klämmer jag själv till muggen i förtjusning så den spricker. Det var bara att svepa snabbt. AIK gör mål medan Tina sms:ar så det missar hon också och sen är matchen schluuuut.
Under hela tiden sms:ade jag och Lillebror Göteborg vettiga saker som "Domarjävel" "Råttkräk" "Jag tror det blir lika" "Vi borde kammat hem segern" "Blåvitt kommer gå om" "Pytt! Dröm vidare sötnos." "HATA HATA HATA AIK" "mmm, och domarjävlar" "Jo, jag håller med dig"



Kommentarer
Postat av: smultris

påhittigt och charmigt:)
Sött faktiskt.
var rädd om dig ikväll...
Du har ett mail att läsa i min inkorg sen, skynda pliiiiis:D

2007-09-24 @ 19:31:45
Postat av: Cicci

Det syns inte på bilden ordentligt men jag har också en djurgårdsbrosch som jag istället satt som ett hårspänne ;) Fiiiin

2007-09-24 @ 23:35:05
Postat av: smultris

det där lät läskigt och jag hade fått minst 1 ångestattack längs den resan... varför utsätter man sig för sånt, var du inte skraj?
Låter inte som tina uppskattade matchen lika mycket som du gjorde:)
Ähh jag e en feg skit, en åldring, vi har rätt att va fega och få ångestattacker av liknande händelser:D

2007-09-25 @ 11:36:18
Postat av: Cicci

Ett ord till dig: Adrenalin
"Tillåt mig presentera mig, mitt namn är mr Kicks..."
Det är skillnad mellan att vara feg och att han respekt
(därför betyder inte mod att man är respektlös;))
Tina är en sarkastisk divaaah som gillar att dissa;)
Hon gör det mest på kul. jag trore hon hade det trevligt också. I tunnelbanan sotd hon nöjt och petade på mina bröst samtidigt som hon flörtade med killen som hade ett stort D målat på magen. Men visst hade hon nog velat se målen:P

2007-09-25 @ 14:12:23
Postat av: Tina

Ursäkta? Vadå "mest på kul"?

2007-09-25 @ 18:22:25
Postat av: Cicci

Inte? Då tar jag tillbaka det.

2007-09-25 @ 19:21:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback