Lite snabbt bara

Jag tycker den är så underbart egopeppande ;)

Orginal

För kort, för tjock, för blyg, för stel.
För mycket jag. För mycket fel.
För knäpp, för ful, för rädd, för queer
- Jag vill inte höra mer!


För dum, för smart, för kort, för hög,

för kul, för ful, för mycket bög.
För fräck, för snabb, för kåt, för bra.
Vi är allt sånt som vi inte ska

För vi är vad vi vill


Jag är inte för blyg, jag är inte för stel,
jag är inte för ful, jag är inte för fel.
Jag är inte för tjock, jag är inte för smal
men ni har alldeles rätt: Jag är inte normal!Jonas Gardell:

"Den normala människan älskar 0,8 gånger i veckan och lyckas på så sätt få fram 1,2 barn.
Om du lyckas med det är du normal.

Om du inte lyckas är du precis som vi andra!"

Minijul


Igår såg jag Zarah på folkoperan. En nyskriven opera som handlar om den svenska sångerskan som var lite utav en idealbild av den tyskakvinnan under nazitiden.

Grym. Modigt ämne väcker starka reaktioner. Själv är jag inte lika tvärsäker på att hon var så oskyldig som hon framställs men vad vet jag? Jag var inte ens född då.
Men man ska absolut inte se den om man inte gillar opera, för det är en opera. Jag har själv sjungit liknande skit och har en syster som halvt om halvt livnär sig på det ...och en faster som jobbar backstage på just folkoperan så det är lite utav en äftlig sjukdom i vår familj och jag är smittad.Idag
hade vi minijul med brudsen (och brorsan). Underbara människor, men återigen: FAN vad livet är svårt utan photoshop! Här får ni några sorgligt oefterbehandlade (finns det ordet?) från den lyckade kvällen:
Vi börjar med herdersgästen Hanna som just varit i Spanien i 4 månader och snart åker iväg till samma jävla ställe i lika många månader till. Skillnaden är att jag kommer ner och gör henne sällskap någon vecka;) Knytis. Garanterat det konstigaste julbord jag varit på Pigga och lyckliga jäntor. I ordning har vi Therese, Vickan, Tessie, moi och Hanna
Tessie spökar Vickan och Therese schteeeker

Nog för att det var kul att svänga runt lite till Rent's "I'll cover you" men bilderna skvallrar om att jag gillar pepparkakor. Men det är inget lite träning och lite kostcirkel kan åtgärda! *går och gör sit-ups*
Vad skiljer julafton från midsommar? Ca 10 kg.

Och här kommer kvällens skönhetstävling:


Jag vann


Nea, Varför ser du inte ut såhär oftare?
Missförstå mig rätt, jag älskar dig, men du ser så bra ut att man vill vrida nacken av dig ibland, vet du det?
Lämna inga bullaaaar på Glenn

Inte dagens, bara jävligt bra


Dessa människor är då mina bruds. Eller ja, Hanna, Tessie och Nea är mina. Vickan och Therese är Hannas som hon lånar ut då och då.
Jag spelar en låt för Tessie i Nickes rum och hör Hanna ifrån köket vråla att jag fått ett sms. När jag galopperar in så sitter hon och leker lite smånöjt med min mobil.
"Det var tråkigt. Han hade bara skrivit puss så jag svarade och kram"

*skratt* Don't try this at home folks, sånt kan bara Hanna komma undan med.
Nu ska jag sova

Uppdatering

Dagens - Julens

Well... jag ska försöka ta det kortfattat men det blir nog långt

Iallafall, den där lördagen på Rabarber (hänvisar) så fick folk lust att skriva på varandra. Jag gjorde faktiskt riktiga konstverk men de flesta klottrade bara. Sötros var på en högre nivå och skrev ett poem på mig som jag fortfarande inte kunnat tyda.
Ser ni vad det står? Någonting om svarta varelser och nu. Titta gärna extra noga på mitt fettveck, jag har odlat det själv.
Herregud vad livet är svårt utan photoshop


Två dagar innan julafton så tog jag och min bror bilder på varandra att ge till släktingar i julklapp. Jag är en aning rörligare verkar det som, men visst är vi väl söta?Min lillasyster är också söt

image317
Nästa dag (23 december) så hade jag så jäävla mycket kvar att göra. Skriva rim, slå om och lacka in paket, skriva ut bilder, göra fudge med syrran, städa, måla klart min del av tavlan.. ja, det var helt enkelt ont om tid. Tavlan, eller tavlorna, är något från syskonen Bäckström till våran pappa och våran farmor som prompt envisades att de inte ville ha någon julklapp som kostade. Då gjorde alla vi barn (Vi tonåringar. Den äldsta är 32) ett självporträtt i karikatyrstyle med saker som symboliserar våra intressen. Johanna målade sig själv med en färgburk i ena handen (på andra tavlan hade hon en resväska) i snickarbyxor och olika skor, sjungandes. Fredrik hoppade fallskärm i mässkavaj och kallingar. Nicke serverar sina egna hembakta bröd och sin favoritost iklädd förkläde och boxningshandskar. Själv stod jag i någon överdriven salsaposé med JÄTTESTORA fötter (men de ser faktiskt normalstora ut. Mina fötter är så gigantiska att jag inte ens kan göra karikatyr på dom *gråter*), en kamera runt halsen, en Gklav intatuerad på underarmen (vilket väckte förvånade blickar. Jag är bläckfri men ville symbolisera att jag har musiken i kroppen) ståendes på en enorm penna med skriften "Poet 2003".

Där hade ni beskrivningen. Här har ni resultatet:

image319Såhär höll jag och Nicke på från att han kom hem från jobbet 23:03 till 04:47.
Pigg som en mört var jag på julafton. Blev väckt med motiveringen image329"Gästerna har kommit nu" och den är klart godkänd. Det var nämligen inga gäster som helst utan min ascoola mormor som tränger sig i köer och fuskar i kortspel och min älskade morfar som gömmer ett ton smör under pålägget och har lika utvecklat smaksinne som en 5åring.Lovisa gjorde flätor på mig. Grymt duktig är hon!


Sen var det mat och Kalle anka och jultomte och sånt där. Jag hade tydligen varit snäll i år för jag fick mycket trevligt. 7 vita pärmar, en häftapparat, en hålslagare, en marsipangris (tradition), en tröja, ett par billiga örhängen, en tvättkorg, en fjärrutlösare, två likadana böcker och tre kamerastativ för säkerhtesskull ifall jag skulle tappa bort ett.

Sen drog vi till Bäckströmingarna där Staffan, enligt tradition, sjöng Snick, snack, snäcka. Ingen vet hur den går egentligen eftersom att Staffan är tondöv. Pappa och jag sjöng Hej Tjofaderallan och brudarna i släkten sjöng Skomakaren, också enligt tradition sen.. alla jular jag minns.Hej tjofaderallan, 5 fingrar i brallan
eduleridap eduleriduleridapp eduleriduleridapp eduleriduleridapp eduleridulla
Hej tjofaderittan, 5 fingrar i Finska, djupa skogar görs brännvin av potatis
Den är så jäkla billig så den är nästan gratis
Hej tjofaderallan


*

Skomakaren, han satt en gång i kammaren
i kammaren
Han banka snoppen så den blev lång med hammaren
med hammaren
Jag ska lära dig att bli lång med båd' hammare och med tång din djävul
DIN DJÄVUL!image332Mycket god sed. Vaddå "många flaskor på bordet?"
Jag, mina två bröder, storsyrran, syrrans snubbe och farsan kom därifrån halv 5.

På juldagen var jag på middag hos Andreas. Jag måste köpa något litet symboliskt till honom med tanke på att det just varit jul, han just fyllt år, han bjudit mig på minst en flaska mjölk och han betalat taxin hem eftersom att vi kom på lite väl sent att det var dags att röra på mig.

Idag väckte Hanna mig med motiveringen "Jag sitter på tåget ifrån Torö, får jag duscha hos dig?" och efter många timmars snack och väldigt lite verkstad så gick jag på stan med mina två bröder och köpte kläder till den yngste utav dom. Fin blev han.
Fin är han.
Sen drog vi hem till oss och lagade lite mat och hyrde en film så var så dålig att vi skrattade åt att vi hade sett den och här är vi nu!

Imorgon ska jag och Farsan på Operan och sen får vi se hur allt artar sig. Jag lär bli uppbokad vare sig jag vill det eller inte.


God fortsättning!

image333

Varför finns inte Friends i hemmen?

"Alla mammor bråkar med sina döttrar"
"Man hatar sina föräldrar, så är det bara! Annars skulle inte en jävel flytta hemifrån"
Så med andra ord så finns det inget man kan göra åt det?

Man bryts långsamt ner
ner
ner

Resultatet av en annan människas dåliga självförtroende och självkänsla.
"Jag har dåligt självförtroende för att jag alltid fick vara pepparkaka eller tomtemor när alla andra flickor fick vara älvor, lucior och tärnor. Bara för att jag hade mörkt, kort hår och bruna ögon"

Fy fan vilken dålig stil! Jag förstår dig verkligen, fröknarnas beteende mot dig var verkligen inte ok, jag menar det!
Själv har jag dålig självklänsla för att du är min mamma (inte endast men mestadels) och själv fick man ju vara lucia på Folkoperan.Det finns Friends och antimobbningsgupper i skolor men inte hemma hos folk. Det krävs inte mycket så länge det är ofta på samma ömma punkter som alltid.Jag ser min 32 år gamla storasyster springa runt fylld med irritation och sorg för att hennes mamma ringt eller för vad hennes mamma gör och säger.
Man kommer tydligen inte därifrån.
Ens släkt är ens maffia. Antingen bryter man helt med alla eller så följer man med och står ut. Det tar inte slut.


*Jag har faktiskt ett rätt sött ansikte. Ok för uppnäsa, ok för torr hy, men vafan, det duger.
*Vikten... skitsamma. Jag kan röra mig obehindrat, jag kan dansa bra, jag kan gå långa sträckor, jag kan ge en hjälpande hand och jag är inte sjuk så det duger också.
*Jag prioriterar det som får mig att må bra, inte det som gör mest nytta
*Jag har helt fantastika vänner som antingen ställer upp i vått och torrt eller som alltid lyckas få mig att le. Nej, ingen av dom ska bli advokat eller läkare och deras föräldrar är inte berömda heller
*Jag har MVG i mer än hälften av alla ämnen, det är helt ok
*Mina syskon är bättre än mig och så är det men jag kan inte vara som dom för vi är o l i k a och vi får vara det

Men gång på gång på gång. Alla dessa pikar och hintar och blickar ang. ovanstående.
Det är för fan inget fel på mig. Jag är faktiskt ok. Jag är helt ok.
Jag är inte gudinna, jag är inte bäst och jag är kanske inte ens fantastisk eller underbar men jag duger.
Kan hon inte bara sluta slå på mig?
Jag har lärt mig slå på mig själv, det är redan fixat. Det är kirrat
Luta dig tillbaka i den dyra soffan, ta en till Dry Martini till och prata lite mer om GI eller formen på dina lår. Ring och prata med Giiita, hon har ju läst juridik, men låt mig vara dålig ibland så orkar jag också vara bra.


Dagens

Minns ni studioplåtningen jag pratade om?


Tomas?

Tema fantasi och Ciccis farliga ideér?


Här har ni resultatet:image298


Fler bilder kommer snart

Ni kan ju gissa att jag njöt i maktställningen som fotograf där *skratt*. Stackars hjärtat, det är ju tur för honom att jag är en snäll människa *host*

Plåtningen var superlyckad och efteråt var Tomas tvungen att låna duschen eftersom att hans bröstkorg hade blivit helt vit av stelnad hårspray. Det är det som glänser så fint på bilden ;) (Vad? Jag hade glömt att ta med en body lotion)

Sen drog vi och fikade och snackade igen lite tid. Det påminde mig om två saker:
1# Varför jag tycker han är irriterande att umgås med
2# Varför jag tycker det är himla trevligt att umgås med mänskan.

Jag ska nog vara mindre oresonlig nästa gång han ringer och vill träffas. Han har i vilket fall som helst bestämt dejt med Morsan - naken. Mon dieu....

Huvud, axlar, knä och tå, knä och tååå

Smärtaaaaa!
Jag och Shin (nej tyst, han heter Shin!) hade träning i självförsvar idag.
eller snarare Shin hade en suverän kurs i det som händer efter man misslyckats med det som egentligen är självförsvar. Ja, självförsvar är tydligen följande:
  • Knyta skorna
  • Alltid berätta var man är
  • Ha 112 inknappat på mobilen
  • Springa
  • Ta körkort etc. etc...
Herregud, människan är klok som en bok, ramlar som en ninja och vrålar så man kan få mardrömmar för mindre. Också lyckas han få en att skratta emellan också, det är ju förjäävligt!

Mina två största bravader var att slå bort hans hand en gång när han inte var beredd och sen lyckades jag faktiskt fälla honom.. och han lyckades dra med mig i fallet (första knepet i självförsvar: Skada dig aldrig ensam!) vilket slutade med mitt huvud + golv = klacklong och rehabiliteringspaus på mattan där man fick ytterligare goda råd av den Frater. När jag kom hem märkte jag att jag måste ha fått en ordentlig smäll på höger axel och vänster knä, men inte så det känns när jag rör mig, bara om jag nödväntigtvis ska peta på stället jag vet att det gör ont, vilket jag självklart känner mig tvungen att göra heeeelaaa tiiideeeen.
IQ 5åring. "AJ! Det gjorde ont om man tryckte där! Undra hur det känns nu då? AAAAAJ! Fortfarande ont. Om jag trycker lite hårdare då..."

Men fan vad roligt det var! Mera mera mera. Underbar människa. Jag umgås bara med underbara människor nuförtiden så övningen där man skulle föreställa sig en person man hatade och sedan slå gick käpprätt åt skogen. Vissa ex är irriterande men inte tillräckligt, mamma är min mamma så jag skulle aldrig ens kunna tänka mig att slå henne, Einstein driver mig till vansinne ibland men hon är för jävla söt... det slutade med att jag slog ändå och tänkte på glass.

Trevligt att känna att man lever. Huga huga huga


Tomas har lovat att ställa upp på en studiofotografering på onsdag. Jag funderar på att låta honom och Lina gestalta Adam och Eva. De har båda för fina figurer för att man ska låta bli *blink*
Bilden ska sen ställas ut i cafeterian för allmänheten resten av året.

David har hotfullt sagt att "nuuuu vet jag din bloggadress, nu kanske jag går in och kikar på dina hemligheter"
Ja oj, ni vet ju hur ledsen jag blir när folk kikar på min blogg. Välkommen till min värld Rastaman!

Att träna och sedan ta ett varmt bad

är ingen bra turordning. Jag vaknade av att jag fick en kallsup så det var bara att hasa sig upp och ner i sängen. Sov i en halvtimme och vaknade av ett sms från Frater och när jag lyckades komma upp till en spegel möttes jag av Medusa. Dagens sanning. Nu ska jag käka något. Idag har jag fått i mig 5 koppar glögg, 1 kopp kaffe, 4 pepparkakor och oräkneliga mandlar och russin.
Näringsbrist?image133