20årsfest med Randigt-Är-Vipgänget

Gud vad jag älskar dessa människor.

Fridolf
- min älskade och ständigt otrogna fru (har numera pojkvän)
J2 - den dansande, sjungande julgranen
Robin - som alltid hittar någon stackars nykomlig som inte hört sagan om hur Bosse mötte Robin, Rasmus och Callkurt
Sandra - med sin aldrig sinande energi blandar hon humor, porr och livlig fantasi och bakar ihop det till något härligt skruvat som bara denhär typen av männsikor inte bara uppmuntrar utan dessutom hakar på och utvecklar.
Denna gång hade t.ex. Fridolf (födelsedagsbarnet) införskaffat sugrör som jag ungefär en meter långa. I sluttampen satt jag, Sandra, Callkurt och Rasmus fast i en oändlig härva av sugrörstrassel som vi skapat genom att trycka in dom i varandra och trä i knapphål, runt skärp, midjor, bh:ar - you name it. Bildbevis kommer väl om några veckor om jag känner det här gänget rätt.

Vodkamelon var införskaffad så den smög vi på eftersom att det är tradition.


Callkurt är så härlig. Han och Jeppe är de grabbar som man tar med i sånnahär officiella ta-med-dig-en-partner-sammanhang. Typ på bio, på teater, mindre släktmiddagar...
Precis på samma sätt använder Fredd (bilden) mig med tanke på att han har tre bröder, två ingifta bröder och alla har flickvänner. Hela tiden jämnt antal så jag är stand-in ;). Väldigt, väldigt roligt. Hans morföräldrar undrade hur vårt förhållande skulle klara sig när han åkte till Skotland i en månad som professionell caddie *skratt*


Nu sitter jag här i en stor vit t-shirt med trycket "Alviks måleri" och väntar på att mitt te ska plinga. Skönt att det blev en relativt tidig kväll ikväll. Det är faktiskt rätt trevligt att bara umgås med mig.

Bråttom

Fin som geudis
Fin som popcorn och UFC

Puss, måste rusa! Fridolf 20. MC utanför. Akela. Hjälp *springer*

.
Man säger att det alltid kommer ikapp en tillslut
Herregud vad dum jag var som trodde att det bara skulle försvinna och att människan bara skulle slukas upp av jorden. Jag gick på den lösningen för den är enklast. För att jag är så förbannat feg.

Jag har varit så övertygad om att folk tycker att jag överdriver, att jag missuppfattat, att jag hittar på eller att jag delvis får skylla mig själv att jag börjat tro att det är så. Hey, står ord mot ord så är jag förlorad för vem skulle tro på mig om jag knappt tror på mig själv? Så nej, jag tänker inte utmana dig. Jag tänker inte ställa någon mot väggen. Jag tänker inte utnyttja någon hållhake och jag kommer inte ens behandla dig illa. Jag vill bara att du låter mig vara ifred. Det kostar inget.

Psithyrus

image805

Födelsedagsbarn

Det är inte varje dag man fyller ett år yngre. Grattis på år nr 37 Shin!
Grattis i efterskott säger vi även till Daemon som fyllde 30 i tisdags förra veckan.

Hoppas alla får det bra på Southside. Själv ska jag sjunga i Göteborg, det är inte så dåligt det heller.
Puss!

image803
image802

Herregud vilket liv man har

Visst är det underbart ibland bara?

Här är min söta kusin Irma. Lite snällare än de förra jag la upp va? Som vanligt så kan man klicka på bilderna så blir de större


image794

Att.. bro(?) på städning (blev det rätt nu Jenny?)


Jag måste få börja med att pointera hur viktigt jag tycker det är att det är fräscht. Badrum och kök ska helst vara pedantiskt avtorkat, fläckfritt och väldoftande och där kan man alltid göra lite varje dag. Bara snabbt gnugga lite med borsten i handfatet, se till att det inte är vatten på golvet, torka av diskbänken och aldrig, aldrig, aldrig låta disk ligga kvar i diskhon, det ser bara för illa ut.

Såhär långt verkar allt bra, inte sant?

I min dator är alla mappar i en sån sjukt systematisk ordning och då särskilt bilderna eftersom jag snabbt vill kunna hitta vad jag söker bland alla tusentals jag tagit under årets lopp.

Men kläder och prylar.... självklart tvättar, tumlar och stryker jag kläder, det är inte det, men när det blir mycket papper och paltor så hamnar de lätt på hög. För att inte tala om alla småprylar, alla smycken och alla tomma tuggumipaket som först placeras på skrivbord för att sedan ramla ner när det blir för fullt.

Idag ska jag göra en resning så gamla grejer slängs och nya grejer köps.
Det har gått för långt om man får nysattacker när man flyttar på saker....

Favorit i repris
Jenny! Oooh dålig timing med flytt nu, jag behöver att du lugnar ner mig så jag inte flippar ur och gör någonting jag kommer ångra.
Du får börja säga som Tessie
"Tyvärr, jag hinner inte nu. jag ska träffa min dysfunktionella vän och diskutera destruktiva beteendemönster"


Puuuh. Andas. Det kommer gå brrraaaa. Och för dig också förresten, du ska verkligen flytta. Shit vad kul egentligen! Och dyrt, men det kan det vara värt.
Jag hade på mig skinnpajen och den gröna kepan igår. Såg riktigt hård ut ;). Christian gav tumme upp. Hur kommer det sig att jag alltid lyckas bli lite på kanylen när han och jag "fikar"?

Det var jättebra att få träffa människan och snacka igen lite tid. Det är något vi båda är bra på

"Shit, jag hoppas verkligen att det är funkar"
"Klart det kommer! Var inte så negativ"
"Varför inte? En pessimist har antingen rätt eller blir glatt överraskad"
"Nej, en pessimist skapar och lever sin egen domedagsteori. Ställ in dig på att det kommer gå bra bara så kommer det att göra det."


Hmm.. tål att tänka på. Ja, jag vet att jag är lite trög men jag är minderårig också så ni får ha överseende.

Du vet ju hur det är


Ja, jag är känslig. På oftare och på fler sätt än vad jag egentligen skulle vilja.
Men det är egentligen ingenting jag ska klaga på
Det finns tillfällen då det är helt fantastiskt att bara få känna

Eller vad säger du sötnos?

Rimbauer och Moné i Örebro

Musik

Jenny och jag drog till Örebro för att titta på hennes nya lägenhet. Den var grymt fin. Jenny var finare i (relativt) nyfärgat hår och somrig kjol.
Rödhättor tycker vi om

I vanliga fall har vi båda tågskräck. Jenny brukar maniskt stirra ut genom fönstret och lyssna på musik. Jag brukar sms:a och ringa folk hysteriskt och sitta med öronen på helspänn så jag inte ska missa min station. Tillsammans gick det dock bra. Mycket snack om laxar, dirigenter, bearnaise, citat, verandor, bakgårdar och saker som gläser i solen.

image779image778image780

Vi fick en vägbeskrivning för hur vi
skulle komma till huset. Den stämde inte.
Efter en lång promenad, en döv granne
och en ny vägbeskrivning bestämde sig
Jenny för att ringa en taxi.
1 timme tog det för den.
Jenny hoppade omkring och muttrade
något om kryp i kläderna och spindlar
man kunde se ända från balkongen.
Själv rullade jag helnöjt omkring i gräset
och fick vackra maskrosfläckar över de
svarta byxorna.

image781image782Väl framme var det värt väntan. Lägenheten var så jävla fin!

image783

Efter att ha beundrat köksluckor och tagit bilder ett tag så tog vi bussen in till city och gick på ett helt värdelöst café men vi hade ju trevligt. It's löööw.
Egentligen finns det inte så mycket att säga om den dagen, det var våra samtalämnen som var roliga. Sen lyckades vi göra varandra lite smått förbannade på Örebros station men det gick snabbt över. Mest pga av Jenny kan jag tänka mig, själv är man ju envis som en get.

Vi fick en egen kupé som vi förpestade med fula ord och fräcka historier (vilket passade oss alldeles utmärkt) så när en ung man i slutet av resan kom in och satte sig pratade vi högt om hur jobbigt det var att ha TBC och att det var synd att det var så jävla smittsamt *host-host*. Tyvärr eller lyckligtvis så hade pojkvaskern hörlurar på sig.

Fan vad jag har saknat henne. Jag kommer väl sakna aset ännu mer när hon flyttar men hon verkade riktigt lycklig över att få komma ifrån "den här jävla hålan". Hucklerna i Örebro verkade inte alls lika aggressiva som de i Tumba, påstod hon ;)

Läget är just nu lite snurrigt. Jag är alldeles fladdrig. Jag kan säkert beskriva känslan med fler ord som betyder vadsomhelst och ingenting men det känns onödigt. Det enda som är viktigt är att det är en känsla jag mår bra av och det gör jag. Det verkar vara värt det.

We are family

Min käre bror misstänker att jag är glutenallergiker så nu ska jag försöka hålla mig ifrån mjöl ett tag för att se om jag mår bättre. Ni som har koll får hemskt gärna hjälpa mig - jag vet inte vad som innehåller mjöl och vad som inte gör det. Vilda gissningar från min sida slutar oftast i katastrof. Eller i mjöl

Nu ska vi snart iväg till familjen Bäckström/Fondberg för att fira vår farmor. Världens vackraste farmor, såhär ser hon ut:

image770

Hon har läskigt bra musiköra och elakt ärliga recensioner. "Skulle verkligen alten längst bak låta sådär?"
Jag skriver om min och Jennys lilla äventyr i Örebro när jag fått bilderna.

eeeerhm... JO! Syskon är bra att ha. För några dagar sen skulle jag ta hand om min lillasyster, Lovisa, men det slutade med att hon tog hand om mig. Först pyntade hon mitt bad genom att lägga i sig själv, sen torkade hon badrumsgolvet medan jag latade mig och tillsist så lagade hon middag. Köttbullar blev det.

image777image774

Syskon.
Bland det bästa som kan hända en.

Rent


- I hear there are great restaurants out west.

- Some of the best... How could she?

- How could you let her go?

- You just don't know! How could we lose Angel?

- Maybe you'll see why when you stop escaping your pain! At least now if you try Angel's death won't be in vain

- His death is in vain!

- Are you insane? There's so much to care about! There's me, there's Mimi

- Mimi's got her baggage too

- So do you!

- Who are you to tell me what I know? What to do?

- A friend

- But who, Mark, are you? "Mark has got his work" they say. "Mark lives for his work" and "Mark's in love with his work". Mark hides in his work!

- From what?

- From facing your failure, facing your loneliness. Facing the fact you live a lie. Yes, you live a lie! Tell you why you're always preaching not to be numb when that's how you thrive! You pretend to create and observe when you really detach from feeling alive

- Perhaps it's because I'm the one of us to survive

- Poor baby

- Mimi still loves you. Are you really jealous or afraid that Mimi's weak?

- ...Mimi did look pale

- Mimi's gotten thin. Mimi's running out of time and you're running out the door

- No more! I've gotta go.

- Hey! For someone who's always been let down who's heading out of town?

- For someone who longs for a community of his own, who's with his camera, all alone? ...I'll call. I hate the fall.
You heard?

- Every word. You don't want baggage without lifetime guarantees. You don't want to watch me die? I just came to say goodbye.

- Glory. One blaze of glory I have to find

- Just came to say goodbye love. Goodbye.
Please don't touch me. Understand, I'm scared. I need to go away

- I know a place. A clinic

- A rehab?

- Maybe. Could you...?

- I'll pay

- Goodbye love. I came to say goodbye love. Just came to say goodbye. Goodbye love.
Hello disease
Låten
Nyfiken strut

Thompature, är du "Laban"?