Au pair

Jag har fått 4 svar!
2 från Irland och 2 från England. Jag är mest sugen på Irländarna men den svenska familjen som ska flytta till London är bäst på att höra av sig, och det ger ju många plus på trygghetsfronten.

Hmm...


Musik

Oj!


- Jag är ledsen hjärtat men jag tror du har allt

- Ja, nu när jag har dig så...Musik

Inre rum


"And slowly you come to realize: It's all as it should be. You can only do so much.
If you game enough you can place your trust in me for the love of life. There's a trade off.
You could lose it all, but you'll go down fighting.


And what of the children? Surely they can't be blamed for our mistakes.

And slowly I some to realize; it's all as it should be. That hiding space... a lonely place.
How can the right thing be so wrong? I've found mistakes where they don't belong.

For the love of life we'll defeat this.
It may tear us down but we'll go down fighting.
Woun't we?"

Jag vet inte när man ska backa. Ibland gör jag det för ofta och ibland gör jag det inte alls, trots att jag borde. Jag vet inte, jag vet inte. Jag är som en nyfödd i för stora skor. Jag snubblar och nöter upp sår. Det är inte lätt att vara svår när lättskött, effektivt och flyttbart är efterfrågat.
Och ibland så ser jag sjukdomar krypa runt på folk i min omgivning som små svarta baggar, men aldrig på barn. De spricker och ur deras brustna skal rinner naivitet och barnasinnet.
Sakta inser jag att det jag ser ser jag genom mig genom ögon av smutsat glas och ingen kärlek kommer ur höjda pekfingrar. Sakta inser jag att allt och alla är som det ska vara och kan jag inte se det så är jag inte här. Då vänder jag näsan in i min värld av sotat glas och lövtunna väggar. Alla är vi unika. Alla är vi destruktiva. Är det så andra vill leva så får dde som de vill. Jag är inte någon livsstilsmartyr bara för att jag vill må bättre. I mig.

Jag vet vad jag ska göra. Måla väggar och torka glas. Kanske, kanske en dag så är det riktigt hemtrevligt här inne.

Den glada hippietiden satte visst sina spår

Jo jag vet att jag säger det varje år men jag tänker säga det igen:
KNARKARE!

Alla har hört Staffan var en stalledräng men då bara den första, enkla och fortfarande vettiga versen. Staffan var en stalledräng han vattnade sina fålar fem. Femte fålen Apelgrå rider Staffan själv på o.s.v.
Sen kommer det en massa jävla verser med fula ulvar och grejer där de också räknar upp att två de voro vita. De var varandra lika, två de voro röda. De tigger varsin föda, två de voro bruna, håll fast fålan min och sen femte fålen, han var grå. Räkna med mig här: 2 vita + 2 röda + 2 bruna + 1 apelgrå... visst fan är det sju?
*klappar armvecket* Knarkare!Samma sak med Alice Tegnér, hon var ju också rolig. Ekorrn satt i granen och skulle skala kottar men sen fick han höra barnen och då fick han så bråttom så då hoppade han från tallegren....
Men han satt ju i granen! Vad hände? Det lömska djuret slank över till nästa träd medans vi var upptagna med att sjunga.


Bah! Humbug


Jag röstar för Cornelis version

Min NYA dator vägrar starta :(

julmusik

Eller ja.... ny sen i oktober. Har fungerat felfritt tills nu.
Buah!
Men jag ser det som att jag helt enkelt inte ska vara så mycket på datorn ett tag och om jag verkligen behöver kan jag låna Nickes eller åka till pappas.

Sen, när julstressen lagt sig i alla hörn, så är det säkert minst en ett-års-garanti så det är ju inte värre än att jag går iväg med den, right?


Jag är sjuuuk

Musik

Dödssjuk i ebola.
Eller bara förkyld, jag är inte helt säker.

Sen mailgrälade jag precis med en av mina nyckelmodeller. Det är en ganska tuff bild som ska tas till ett våldtäkts-poem och i senaste mailet så var han ganska flirtig. Jag svarar att vi måste hålla en professionell attityd varpå han svarar att han känner sig påhoppad och att han inte vet om han klarar av en sån typ av bild om vi inte kan ta det med lite humor...
bläää
Jag förstår ju honom precis men eftersom att jag inte känner människan ordentligt så vet ju inte jag att han är lika klok och fantasifull som jag ( ;) ) och nu när jag vet kanske inte han längre vill vara med.

Fuck.

Fick ett annat svar på en människa jag känner lite halvt som skulle kunna tänka sig att göra den bilden men troligen av helt fel anledning.

Fan, jag blev på dåligt humör. Kunde inte Bambi ha ringt efter detta redan hade hänt och muntrat upp mig lite? Fast jag kan ju faktiskt ringa upp och bli tröstad.
Jag gör så.

Ciao

Påminn mig...

..om att jag ska lägga upp en bild på au pair-sidan så snart som möjligt, helst ikväll. Ni får gärna ge förslag på profilbilder, själv funderar jag på denna:
Vad säger ni, ser jag inte "Au-parig" ut? ;)Här är förresten Jenny 
-Heeej JeeennyyyLivsfara?

Jag är tokrädd och jag
föreställer mig just nu 
1000 olika sätt som jag
kan få det hela att gå 
åt helvette. Jag vet inte
om jag klarar av att bli
ratad igen.
Tillit o jag har
överlevt minst 100
dumpningar. Det blev
en bok. No risk no life
baby! Kram beauty :-P
MMusik

BAAAAAAAS

En av mina favoritbitar med att jobba här är att både när Daniel och Annika är i studion så drar de igång musik så det bultar i hela byggnaden.

När jag nu är här själv vill jag självklart inte vara sämre ;)


MUSIK

En vanlig dag i studion

Just nu sitter jag och sms:ar med Bambi i väntan på att bokstäverna, som är spacklade med HuseFix, ska torka. Jag har HuseFix på armbågarna, knogarna och på näsan och det är så sjukt svårt att få bort efter att det har torkat. 
Klockan 5 ska jag gå... men bokstäverna kommer inte hinna torka innan dess och jag har inte mycket mer att göra idag så jag kanske ska byta om, diska och åka hem helt enkelt. 

Imorgon är första prio att handla en massa på olika ställen så jag funderar på att åka till Sickla och fixa allting innan jag ens öppnar studion. Och sen sandpappra bokstäverna. 
Bra plan, vi kör på den.


(för er som inte vet det så tillhör studion Daniel Lindh. Jag är bara APU)


Vinkeviink

Musik
Modeller sökes. Får betalt i bilder och koffein

Musik

Jag håller på och gör en poesi/fotobok som mitt projekt i 3:an. 
Poemen har jag redan valt ut och jag har dragit upp fotoskisser till varje. Nu gäller det bara att ta dem. 
Till de bilderna behöver jag modeller i alla färger och former. Jag tänker inte lägga ut alla idéskisser på internet men så här mycket kan ni få veta i förväg:

 • I "Stockholmarens liv" behöver en man eller en kvinna som röker. Åldern spelar ingen roll.
 • I "Gemenskapens oas" behöver jag 6 - 10 personer. Blandat killar och tjejer i ålder 15 - 30.
 • I "(T-)bana dig fram genom livet" behöver jag en äldre man med klassisk klädstil.
 • I "Restaurangbranschen" behöver jag en ung tjej (ca 18) med långt hår. (1 anmäld)
 • "Träskallar går inte sönder" (http://poeter.se/viewText.php?textId=520134) har ännu ingen bildskiss. Har någon ett tips så kan man maila kulturkrock@live.se eller ringa 0705-942417.
 • I "Sänka fartyg bakom ridå" behövs en man eller en kvinna (eller både och) som är vattenfast. (1 anmäld)
 • I "Håll kopplet kort" behöver jag en man som inte är rädd för att visa hud. (1 anmäld)
 • I "Powertrip" behöver jag en kvinna som kan se riktigt jävla arg ut.
 • I "I stånd" behöver jag en ganska ung kvinna, gärna blek. Bara ansiktet kommer att synas. (1 anmäld)
 • I "Konsten att säga nej" behöver jag antagligen en man som ägnar sig åt exhibisionism på fritiden eller som bara är väldigt vågad och naturlig. Ansiktet kommer inte att synas. (1 anmäld)
 • I "Bakom den sista dörren" behövs 4-7 personer, blandat män och kvinnor i olika åldrar. (1 anmäld)
 • I "Tid att vakna" behöver jag en kvinna. Ålder spelar ingen roll. (1 anmäld)
 • Till "Lammen" (http://poeter.se/viewText.php?textId=341936) har jag ingen bildskiss. Förslag kan lämnas till ovanstående mail eller telefonnummer.
 • I "Ofrivillig Mona Lisa" behöver jag en man som gärna har tränad överkropp. Över 18, under 50.
 • I "Ur en halvårings ögon" behöver jag någon som kan låna ut sitt barn/syskon/kusin e.t.c. Åder 0 - 4 och det spelar ingen roll om det är en pojke eller en flicka
 • "Smakfulla revir" (http://poeter.se/viewText.php?textId=609212) har ingen bildskiss. Lämna gärna in förslag.

 • Jag kommer behöva en stor scen till en av bilderna. Om någon har något tips om var jag kan hitta en som jag slipper hyra för 1 timmes jobb så vore det kanon.


(5 personer har hittils sagt att de kan modella utan att ha valt till vilken bild)
Det enda kravet på dig som är intresserad är att ska kunna ta order, har tålamod och dricker kaffe. Jag tänkte nämligen bjuda på en när vi träffas och pratar om skisserna.

Bilderna kommer hamna i en poesi- och fotobok som heter "Stockholmarens liv", samt i min portfolio. Det är först och främst ett skolprojekt men det vore självklart väldigt roligt (men inte särskilt troligt) om den publiceras.

Tack på förhand

Inifrån och ut

När Patrick för tredje gången förkunnande att det saknades två deltagare i Gang Bang's näst sista tävling innan finalen så gick jag upp på scen. Modigt av mig *klappar axeln*
Helt ok gick det också! Vem vet, jag kanske botar min läsa-högt-för-folk-skräck.Vad är det förresten för skitsnack om att "en öl finns inte"?? Någon/några/flera påstår att man inte kan ta en öl utan att det alltid blir flera. Kanske inte många flera, men aldrig en.

Jag tar nästan alltid bara en öl! Senast för *tittar på klockan*.. 34 minuter sen! Men det kanske är inställningen som är skillnaden. Jag gör det nämligen inte av avhållsamhet utan snålhetMusik


Kortfattat (för en gångs skull)

Idag har jag:

 • Tittat på julkalendern med min syster
 • Sminkat mig och klätt på mig i en evighet
 • Åkt till Kungsträdgården för att ha en konsert med kören i HIV-galan... nästan utan publik (det regnade)
 • Lunchat med mina körkollegor + körledare och annat löst på Gyllene Måsen. Det glutenfria brödet smakade tvättsvamp men sällskapet var det inget fel på. Särskilt inte på den metrosexuella mannen, Sven, som både kunde Rejoice the lamb, alla låtarna från RENT och 5 myror är fler än 4 elefanter. Soulm8 där! ;)
 • Kollat på NK's julskyltning med Weasly (och Sam på ett litet hörn)
 • Druckit te
 • Fått en röd ros och en ask choklad
 • Varit på Weaslys dagis och INTE hälsat på hans mamma :S
 • Åkt till Kungsträdgården för att ha en konsert i HIV-galan med bara 2 andra körmedlemmar och Sam, denna gång med massa publik. Playbackskivan med musiken hakade upp sig så vi fick köra a cappella... och eftersom att vi bara repat 10 min innan så  var vi inte tillräckligt säkra och hamnade i otakt. Det blev bara ett enda stort asgarv av det hela, både från vår och publikens sida.
 • Följt med Tomas till en lokal på söder och träffat hans polare. De brukar tydligen träffas varje måndag innan de ska repa. Några är med i bandet, några tycker det är kul att stanna kvar och lyssna och några (som jag) tyckte det bara var en skön grej att sitta och försnacka innan.
 • Åkt hem
 • Ätit middag
 • Pratat med Tessie och beställt nytt träningsschema


Tack för mig
Adjöss

Musik